Αναζήτηση
Αρχική Σελίδα Χάρτης Πλοήγησης Βοήθεια Επικοινωνία


Ενδεικτική δομή έκθεσης στελεχών εκπαίδευσηςΗμερολόγιο Παρέμβασης για τους εκπαιδευτικούς


Υπουργική απόφαση για τη μετακίνηση στελεχών για τη Β φάση ημερίδωνΕπείγουσα Ανακοίνωση της Επιστημονικά Υπεύθυνης του Έργου

Κατεβάστε την Επείγουσα Ανακοίνωση


Παραδοτέα Στελεχών Εκπαίδευσης

Σας ενημερώνουμε ότι η καταληκτική ημερομηνία αποστολής των παραδοτέων (Έκθεση –Αξιολόγηση) των Στελεχών Εκπαίδευσης ορίζεται η 12η Σεπτεμβρίου 2008.
Σας παρακαλούμε να αποστείλετε ηλεκτρονικά την Έκθεση – Αξιολόγηση στις παρακάτω διευθύνσεις:

anikifor@cc.uoi.gr
chpalama@cc.uoi.gr

Τα παρουσιολόγια ενημέρωσης των εκπαιδευτικών θα παραδοθούν την ημέρα των Ημερίδων, όπως έχουν οριστεί για κάθε πόλη. Εάν πραγματοποιηθούν και άλλες συναντήσεις Στελεχών με τους εκπαιδευτικούς μετά τις Ημερίδες τότε θα αποσταλούν ταχυδρομικά έως 20 Οκτώβρη.Εισηγήσεις από τον Α’ Κύκλο Ημερίδων της Διευρυμένης Εφαρμογής

«Οι δυο Στιγμές του Ελληνικού Φεμινιστικού Κινήματος», Θεοχάρης Αθανασιάδης
Η εισήγηση βασίζεται στο άρθρο με τίτλο «Οι δυο Στιγμές του Ελληνικού Φεμινιστικού Κινήματος» από το βιβλίο Δοκίμια (σελ. 13-23), το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ενότητα «Υποστηρικτικό Υλικό».

Φύλο και Διοίκηση της Εκπαίδευσης στην Ελλάδα: ένα ιστορικό παράδειγμα, Χαράλαμπος Νούτσος
Η εισήγηση βασίζεται στο άρθρο με τίτλο «Το έμφυλο αξίωμα του επιθεωρητή» από το βιβλίο Δοκίμια (σελ. 33-41), το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ενότητα «Υποστηρικτικό Υλικό».

Εκπαίδευση, Αγορά Εργασίας και Ανισότητα των Φύλων, Ελένη Σιάνου - Κύργιου
Η εισήγηση βασίζεται στο άρθρο με τίτλο «Επιλογές σπουδών για την Ανώτατη Εκπαίδευση και ανισότητα των φύλων» από το βιβλίο Δοκίμια (σελ. 115-126), το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ενότητα «Υποστηρικτικό Υλικό».

Τεχνικές εκπαίδευσης ενηλίκων και η συμβολή τους στην υλοποίηση του έργου», Ελένη Πρόκου


Συμβάσεις Στελεχών Εκπαίδευσης


Παρουσιολόγιο Συναντήσεων των στελεχών εκπαίδευσης με τους εκπαιδευτικούς
(ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ)


Ημερίδα εκπαίδευσης στελεχών στην Θεσσαλονίκη

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Ημερίδα Επιμόρφωσης/Ενημέρωσης για τα Στελέχη του ΥΠΕΠΘ των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, και Θεσσαλίας, η οποία προβλέπεται στα πλαίσια του Έργου με τίτλο:

«Παραγωγή βοηθητικού εκπαιδευτικού υλικού για την εισαγωγή θεμάτων σχετικά με τα φύλα στην εκπαιδευτική διαδικασία» Κατηγορία Πράξης 4.1.1.δ., θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 22 & 23 Μαΐου 2008 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, Πύργος του Παιδαγωγικού, Αίθουσα Λόγου και Τέχνης, 10ος όροφος, μέσα στην Πανεπιστημιούπολη..

Πέμπτη 22 Μαΐου 2008τα Στελέχη της Α΄/θμιας Εκπαίδευσης των περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, και Θεσσαλίας

Παρασκευή 23 Μαϊου 2008τα Στελέχη της Β΄/θμιας Εκπαίδευσης των περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, και Θεσσαλίας

Ώρα προσέλευσης:09:30π.μ.
Ώρα έναρξης Ημερίδας:10.00.π.μ
Ώρα λήξης Ημερίδας: 17.00 μ.μ.


Ημερίδα εκπαίδευσης στελεχών στην Αθήνα

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Ημερίδα Επιμόρφωσης/Ενημέρωσης για τα Στελέχη του ΥΠΕΠΘ των Περιφερειών Αττικής, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης και της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, η οποία προβλέπεται στα πλαίσια του Έργου με τίτλο:

«Παραγωγή βοηθητικού εκπαιδευτικού υλικού για την εισαγωγή θεμάτων σχετικά με τα φύλα στην εκπαιδευτική διαδικασία» Κατηγορία Πράξης 4.1.1.δ., θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 8 & 9 Μαΐου 2008 στο Ξενοδοχείο STANLEY (Οδυσσέως 1, Πλατεία Καραϊσκάκη).

Πέμπτη 08 Μαΐου 2008 τα Στελέχη της Β΄/θμιας Εκπαίδευσης των περιφερειών Αττικής, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας

Παρασκευή 09 Μαϊου 2008 τα Στελέχη της Α΄/θμιας Εκπαίδευσης των περιφερειών Αττικής, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας

Ώρα προσέλευσης:09:30π.μ.
Ώρα έναρξης Ημερίδας:10.00.π.μ
Ώρα λήξης Ημερίδας: 17.00 μ.μ.


Ημερίδα εκπαίδευσης στελεχών στην Πάτρα

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Ημερίδα Επιμόρφωσης/Ενημέρωσης για τα Στελέχη του ΥΠΕΠΘ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των Νοτίων Ιονίων Νήσων (Κεφαλληνία & Ζάκυνθο) και Δυτικής Ελλάδας, η οποία προβλέπεται στα πλαίσια του Έργου με τίτλο:

«Παραγωγή βοηθητικού εκπαιδευτικού υλικού για την εισαγωγή θεμάτων σχετικά με τα φύλα στην εκπαιδευτική διαδικασία» Κατηγορία Πράξης 4.1.1.δ., στην Πάτρα, την Μ.Τρίτη 22 Απριλίου 2008, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, μέσα στην Πανεπιστημιούπολη του Ρίου.

Ώρα προσέλευσης:09:30π.μ.
Ώρα έναρξης Ημερίδας:10.00.π.μ
Ώρα λήξης Ημερίδας: 17.00 μ.μ.


Ημερίδα εκπαίδευσης στελεχών στα Ιωάννινα

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Ημερίδα Επιμόρφωσης/Ενημέρωσης για τα Στελέχη του ΥΠΕΠΘ της Περιφέρειας Ηπείρου και των Βορίων Ιονίων Νήσων (Κέρκυρας & Λευκάδας) η οποία προβλέπεται στα πλαίσια του έργου με τίτλο:

«Παραγωγή βοηθητικού εκπαιδευτικού υλικού για την εισαγωγή θεμάτων σχετικά με τα φύλα στην εκπαιδευτική διαδικασία» Κατηγορία Πράξης 4.1.1.δ., θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα, την Παρασκευή 18 Απριλίου 2008, στο κτίριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (χώρος αμφιθεάτρου), μέσα στην Πανεπιστημιούπολη Δουρούτης.

Ώρα προσέλευσης:09:30π.μ.
Ώρα έναρξης Ημερίδας:10.00.π.μ
Ώρα λήξης Ημερίδας: 17.00 μ.μ.


Τριμελείς Επιτροπές Επιλογής

Οι 13 Περιφέρειες Εκπαίδευσης της χώρας και συγκεκριμένα οι Τριμελείς Επιτροπές Επιλογής είναι αρμόδιες για την επιλογή των Στελεχών της Εκπαίδευσης. του ΥΠΕΠΘ, τα οποία θα συμμετάσχουν στη Διευρυμένη Εφαρμογή του υλικού του Έργου «Παραγωγή βοηθητικού εκπαιδευτικού υλικού για την εισαγωγή θεμάτων σχετικά με τα φύλα στην εκπαιδευτική διαδικασία» Κατηγορία Πράξης 4.1.1.δ.

Οι Τριμελείς Επιτροπές Επιλογής παρακαλούνται να απαντούν εγγράφως, για λόγους διαφάνειας, στους υποψηφίους που δεν έχουν επιλεγεί και έχουν ήδη υποβάλλει ένσταση, αφού σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 26465/Γ7/28-04-2008 (σ.4, Ενότητα Ι, παράγραφος 2) αναφέρονται συγκεκριμένα τα κριτήρια επιλογής των Στελεχών.


Απασχόληση 272 Στελεχών Εκπαίδευσης στη στήριξη της Διευρυμένης Εφαρμογής του Έργου «Παραγωγή βοηθητικού εκπαιδευτικού υλικού για την εισαγωγή θεμάτων σχετικά με τα φύλα στην εκπαιδευτική διαδικασία» (Κατηγορία Πράξεων 4.1.1.δ), ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ.

Το εγκεκριμένο και υπογεγραμμένο από τη Διαχειριστική Αρχή του ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ, του ΥΠΕΠΘ, ΤΔΕ/Υ (Τεχνικό Δελτίο Έργων και Υποέργων) του Έργου προβλέπει τη συμμετοχή 272 Στελεχών της Εκπαίδευσης και 26 Προϊσταμένων Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης, στις Ενημερωτικές/Επιμορφωτικές Ημερίδες που θα υλοποιηθούν σε τέσσερις πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ιωάννινα).

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση με αριθ. πρωτ. 26465/Γ7/28-02-2008 (σελ. 3) στη στήριξη της Διευρυμένης Εφαρμογής του υλικού στις σχολικές μονάδες της χώρας έχουν δικαίωμα συμμετοχής και απασχόλησης με αμοιβή μόνο τα 272 Στελέχη της Εκπαίδευσης τα οποία έχουν ήδη επιλεγεί.
Οι 26 Προϊστάμενοι Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης εξαιρούνται από αυτή τη δράση, ωστόσο συμμετέχουν στις Επιτροπές Επιλογής των Στελεχών και στις Ενημερωτικές/Επιμορφωτικές Ημερίδες.

Ανατολική Μακεδονία Θράκη
Αττική
Βόρειο Αιγαίο
Δυτική Ελλάδα
Δυτική Μακεδονία
Ήπειρος
Θεσσαλία
Κεντρική Μακεδονία Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
Κεντρική Μακεδονία Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Κρήτη
Νότιο Αιγαίο
Ιόνια νησιά
Πελοπόννησος
Στερεά Ελλάδα


«Η εικόνα του /της επιστήμονα στην Ελλάδα, 1900-1980
(Εν)τοπισμένες ταυτότητες - ταυτότητες τόπων» - Έκθεση Φωτογραφίας

Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Η εικόνα του /της επιστήμονα στην Ελλάδα, 1900-1980. (Εν)τοπισμένες ταυτότητες - ταυτότητες τόπων» εγκαινιάζεται στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης στις 11 Οκτωβρίου.

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από την Επιτροπή Ερευνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ερευνητική ομάδα «Φύλο και Επιστήμη») και το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, ενώ την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφουν η αναπληρώτρια καθηγήτρια της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. Σάσα Λαδά, η υποψήφια διδάκτορας Αρχιτεκτονικής Κατερίνα Χατζηκωνσταντίνου και ο βοηθός επιμελητή από το Μουσείο Φωτογραφίας Στέργιος Καράβατος.

Το φωτογραφικό υλικό της έκθεσης, το οποίο προέρχεται από αρχεία Πανεπιστημίων, ιδρυμάτων και ιδιωτών, αποτυπώνει τον έμφυλο χαρακτήρα του Ελληνικού πανεπιστημίου και των ερευνητικών κέντρων της χώρας στη διάρκεια του 20ου αιώνα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 18 Νοεμβρίου, ενώ στο πλαίσιο της έκθεσης διοργανώνεται ημερίδα την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, στις 17:00, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού. Το Δεκέμβριο η έκθεση θα παρουσιαστεί στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, στην Αθήνα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τις παρακάτω ιστοσελίδες:
  http://www.thmphoto.gr (Μουσείο Φωτογραφίας Θεσαλονίκης)
  http://www.mbp.gr (Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού)
  http://www.provoleas.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  click here to read the project's description in english