H Οσία Φιολοθέη Μπενιζέλου (1522 - 1589), ανέπτυξε κυρίως έργο προστασίας παιδιών και γυναικών. Ίδρυσε σχολεία, βιοτεχνικά και χειροτεχνικά εργαστήρια, νοσοκομεία, ξενοδοχεία, ορφανοτροφεία, κ.α.
Πηγή: www.xfe.gr
Καλλιρρόη Σιγανού Παρρέν.
Ήταν η πρώτη Ελληνίδα δημοσιογράφος και η πρώτη Ελληνίδα που αγωνίστηκε συστηματικά και με πάθος για τη χειραφέτηση της Ελληνίδας. Μεγάλη μορφή του υγιούς φεμινισμού για πολλά χρόνια καθοδηγούσε τη γυναίκα με γνώμονα την ισοτιμία των δύο φύλων σε όλες τις εμφανίσεις της ζωής αλλά με απόλυτο σεβασμό στο θεσμό της οικογένειας, του στυλοβάτης της Ελληνικής Κοινωνίας.
Η Ρόζα Ιμβριώτη υπήρξε η πρώτη γυναίκα γυμνασιάρχης (1934).
Το 1936 ίδρυσε το "Πρότυπον Σχολείον Ανωμάλων Παίδων". Ανέλαβε τη διεύθυνση του Παιδαγωγικού Φροντιστηρίου της Τύρνας (1944) στην Ελεύθερη Ελλάδα και συνέβαλε στη συγγραφή του αναγνωστικού "Τα Αετόπουλα".
Η "ευγνωμονούσα πατρίς" την αντάμειψε με φυλάκιση και εκτόπιση από το 1948 μέχρι το 1951. Άφησε επίσης σημαντικό συγγραφικό , σχετιζόμενο με εκπαιδευτικά ζητήματα και με ζητήματα που αφορούν τη νεολαία.
Η εθελόντρια Atsumi Kani από την Ιαπωνία χρησιμοποιεί τη Νέα Τεχνολογία προκειμένου να σχεδιάσει νέα κτήρια για τους ανθρώπους του Montserrat, ενός νησιού στην Καραϊβική το οποίο έπληξαν ηφαιστειακοί βράχοι και λάβα.
Η Maryam Alefi, εθελόντρια από το Αφγανιστάν, επιμορφώνει το προσωπικό του Υπουργείου Γυναικείων Υποθέσεων της χώρας της, σε θέματα που αφορούν τη Νέα Τεχνολογία.